Vektis zorg-declaraties

Declaratiesoftware voor de zorg, vektis bestanden indienen via het Vecozo portaal.

Vektis is een bestandsformaat dat in de zorg steeds vaker vereist wordt om declaraties in te kunnen dienen.

Om in vektis-formaat te kunnen declararen is het van belang dat de financiele software vektis-formaten ondersteunt. Als dat niet zo is, of onvoldoende, dan kan Sesam Software uitkomst bieden.

Sesam Software heeft ervaring in maatwerk-software-oplossingen voor het genereren van vektis-bestanden voor de huisartsenzorg, natuurgeneeskunde, voor leveranciers van hulpmiddelen en overige zorg.

Met het door Sesam Software ontwikkelde vektis-factureringsprogramma is er een standaard oplossing beschikbaar, zie hiernaast.

Vektis factureringsprogramma

Het factureringsprogramma is bedoeld als hulpmiddel bij het indienen van deklaraties bij zorgverzekeraars. Inmiddels zijn de volgende EI-standaarden (externe integratie) beschikbaar:

 • HA304/HA305
 • EP301/EP302
 • KZ301/KZ302
 • OS301/OS302
 • PM304/PM305
  Het programma is in staat om brongegevens in te lezen in verschillende formaten zoals tekst of excel. Ook kan retourinformatie inclusief foutmeldingen als bron dienen. Deze informatie kan vervolgens bekeken worden en eventueel verbeterd of aangevuld worden. Ook kent het programma een zogenaamde cov-check (gebaseerd op COV 3.0 en VZ801/VZ802), dat wil zeggen dat het verzekeringsrecht gecontroleerd kan worden waarbij de verzekeringsgegevens automatisch aangevuld en verbeterd worden, hiervoor is een intenet-verbinding en een vecozo-certificaat nodig. Uiteindelijk kunnen van de gegevens vektis-bestanden worden aangemaakt die ingediend kunnen worden.

  Werking

  Het vektis factureringsprogramma is een pc-applicatie, dat wil zeggen dat het lokaal kan werken op een pc of via een kantoornetwerk (LAN). Het is toegankelijk voor meerdere personen tegelijkertijd. De programmatuur is gebaseerd op Microsoft-Access. Neem contact op voor meer informatie.